Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter
OK, jag förstår!
Mohedavagnen

Skog

Skogen är som sagt en viktig del i vår tillvaro.

Trädslags fördelningen är kanske litet annorlunda mot övriga fastigheter på höglandet. Vi har ca: 35% tall, 60% gran och 5% löv. Man bedrev på 1960-talet en massiv utrotningskanpanj på lövet, därför så liten andel.

Jag, Ronnie, har under mina dryga 30 år som skogsägare alltid varit självverksam (gjort allt arbete själv). Jag började med att skaffa mig en huggarvagn 1978, den hade jag tills 1986 då jag skaffade en driven Mohedavagn. Mina egna avverkningar ökade och jag började att hjälpa en del grannar också.

För att hinna med skaffade jag min första traktorprocessor (NIAB) 1988. Jag fick nu även hjälpa andra kunder att komma igång med sina maskiner och jag fick hjälpa till på skogsdagar i hela södra Sverige.

Stormen Gudrun kastade om alla våra planer & som lök på laxen kom även stormen Per.
Jag började då ett sammarbete med en av våra grannar, dels för att hinna, men framförallt för säkerheten, vindfällor är inga leksaker!! Vi har nu ett litet "gallringsberg" framför oss. Därför har vi investerat i en ny traktorprocessor (HYPRO).


Trädgården

I Hattsjöhults trädgård ligger marken
aldrig bar.

Läs mer »

Recept

Laga och njut några av gårdens favoriträtter.

Läs mer »

Kontakt

Marie & Ronnie Johansson
Hattsjöhult
571 65 Grimstorp

Visa karta

Telefon

0380-70033
Marie 0702-852467 Ronnie 0706-414136

Skicka e-post