Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter
OK, jag förstår!
Hattsjöhult

Djuren

Vi har haft mjölk-kor sedan 1975, men sommaren 2013 såldes korna och nu har vi ett 40-tal ungdjur och kalvar för kött-produktion istället. Och för att hålla landskapet öppet. På sommaren går alla djuren på bete och på vintern går dom i lösdrift inne (kalvarna) och ute ( dom större ungdjuren). Då utfodras dom med hösilage som odlas på gården.

Vi har också fem hästar av olika raser:svenskt halvblod, fullblodsarab,New Forest,nordsvensk brukshäst och shetlansponny.Dom används till western- och engelsk ridning och körning.

Här finns 8 olika sorters höns, myskankor, cayugaanka,minjongankor,guld-diamant och wallichfasaner, duvor,skrattduvor och påfåglar. Myskankor kan användas för naturlig bekämpning av mördarsniglar - de äter nämligen upp dem!.Fast som tur är så har vi inga mördarsniglar!

Fem jämtgetter finns också och kaniner av raserna dvärgvädur-Löwen och Jättevädur. Grisar till husbehov. Guldfiskar,ett 20-tal i dammen!

Bin har vi också. Dom behövs för pollineringen av växterna. Sen är det ju inte så dumt med honung heller!

Trädgården

I Hattsjöhults trädgård ligger marken
aldrig bar.

Läs mer »

Recept

Laga och njut några av gårdens favoriträtter.

Läs mer »

Kontakt

Marie & Ronnie Johansson
Hattsjöhult
571 65 Grimstorp

Visa karta

Telefon

0380-70033
Marie 0702-852467 Ronnie 0706-414136

Skicka e-post