Vi har placerat cookies på din dator och lagrat ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser. Om cookies och personuppgifter
OK, jag förstår!
Hattsjöhult

Trädgården

Min (Maries) trädgård är fyratusen kvadratmeter stor.Hälften är en vanlig trädgård med träd,buskar,perenner och damm. Andra halvan är köksland där ett fyrtiotal grönsaker växer, blandat med många olika sommarblommor.Trädgården ligger i växtzon 4-5.

Här finns också en vinterträdgård, tre växthus och kryddland. Det finns många både vanliga och sällsynta växter, allt från kål och tomater till vindruvor och tamarillo.

I min trädgård får du gärna plocka dina grönsaker och blommor själv. Uppleva den underbara känslan av att plocka din egen mat i ett vackert trädgårdsland, även om du inte har ett eget!

Odlingarna bygger på principerna om organisk biologisk odling. Det innebär bland annat att man försöker gräva så lite som möjligt i jorden, och att ytan alltid är täckt med antingen växter eller täckmaterial såsom gräsklipp.

Du kan läsa mer om täckodling och de andra principerna på hemsidan för Förbundet Organisk Biologisk Odling (FOBO).
www.fobo.se
Under skördesäsongen går det att köpa grönsaker på självplock. Titta på aktuellt för att se vad som finns att skörda just nu.

Efter överenskommelse så guidar jag gärna i min trädgård och jag kan också föreläsa om trädgården och organisk-biologisk odling.

Trädgården

I Hattsjöhults trädgård ligger marken
aldrig bar.

Läs mer »

Recept

Laga och njut några av gårdens favoriträtter.

Läs mer »

Kontakt

Marie & Ronnie Johansson
Hattsjöhult
571 65 Grimstorp

Visa karta

Telefon

0380-70033
Marie 0702-852467 Ronnie 0706-414136

Skicka e-post